Oaspeți speciali la Filiala Timiș a Uniunii Ucrainenilor din România

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

La începutul lunii mai, Casa de Cultură a Ucrainenilor din Timișoara, a găzduit, preț de câteva ore, peste 50 de elevi și profesori veniți din Germania, Italia și Spania. Vizita tematică a avut loc în cadrul Filialei UUR Timiș și a fost propusă de conducerea Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, care derulează în aceste zile proiectul Erasmus+K.A.229 R.E.F.U.G.E.. Programul are ca scop încurajarea și implicarea elevilor în situaţia actuală a emigranţilor din Europa.

        Cu această ocazie, președintele UUR Timiș, Gheorghe Hleba, a făcut o prezentare a filialei și le-a vorbit elevilor despre ajutorul pe care Uniunea Ucrainenilor din România, împreună cu organizațiile partenere, societatea civilă și numeroși voluntari, l-a acordat refugiaţilor din calea războiului și Ucrainei. De asemenea, au fost prezentate activitățile care se vor desfășura anul acesta cu ocazia „Timișoara-Capitală Europeană a Culturii”.

         În cadrul întâlnirii, tinerii au fost invitați să vizioneze reportaje video despre activitățile filialei și despre ucrainenii care s-au stabilit temporar pe meleaguri bănățene. La întâlnire au mai fost prezenți doi profesori de istorie din Ucraina, împreună cu președintele Organizației de Femei, Mihaela Bumbuc, președintele Organizației de Tineret, Bianca Hînda, inspectorul de limba ucraineană de la IȘJ Timiș, Maria Szabo Condrei, și membrii comitetului UUR Timiș.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This