Prăznuirea Hramului bisericii ortodoxe ucrainene din Bocicoiu Mare

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

14 Jul, 2022

Creștinii ortodocși ucraineni din Bocicoiu Mare, județul Maramureș, au sărbătorit duminică, 10 iulie, hramul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, conform calendarul iulian sau pe stil vechi.

La slujba religioasă a luat parte și un sobor de preoți ucraineni. Aceștia au slujit alături de preotul paroh al bisericii ucrainene din localitate, Nicolae Covaci, și de vicarul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Nicolae Lauruc, în prezența a numeroși credincioși, copii, tineri și vârstnici din Bocicoiu Mare și din satele vecine: Crăciunești, Lunca la Tisa, Rona de Sus și Valea Vișeului.

Din sobor au mai făcut parte: părintele Iura Sacaloș din Valea Vișeului, starețul mănăstirii din Ruscova, Ignatie Bocicorec, starețul Nemzet al Mănăstirii Rona de Sus, călugărul mănăstirii din Ruscova, Gurie, preotul Victor Petrovai din Crăciunești, preotul Mitică Curac din Poienile de sub Munte II, preotul Clemcovici Iaroslav din Lunca la Tisa, preotul Petru Brodnei din Bistra și preotul Iura Cinar din Rona de Sus.

La eveniment a fost prezent și președintele Filialei Maramureș a Uniunii Ucrainenilor din România, profesorul Miroslav Petrețchi, iar sărbătoarea a fost organizată de biserica ortodoxă ucraineană din comuna Bocicoiu Mare, în parteneriat cu Uniunea Ucrainenilor din România.

Citiți în continuare…

Share This