Sărbători Pascale binecuvântate! Hristos a Înviat! Adevărat a înviat!

UUR

1 May, 2021

Sărbătoarea Învierii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii, celebrată în toate colţurile lumii, reprezintă un prilej de apropiere a oamenilor atât de Divinitate, cât şi unii de alţii, poate mai mult decât de obicei.
 
Din păcate, la fel ca în anul precedent, trecem printr-o perioadă dificilă. Pandemia generată de perfidul coronavirus poate ne împiedică să ne manifestăm credinţa şi să celebrăm acest moment sacru împreună cu cei dragi, după tradiţiile şi obiceiurile cu care suntem obişnuiţi. Însă cred cu tărie că Sărbătoarea Învierii Domnului reprezintă mai mult decât atât, aceasta putând fi celebrată de fiecare persoană în parte, în sufletul său, prin rugăciune şi dialog permanent cu Dumnezeu.
 
În astfel de momente, trebuie să ne arătăm adevărata credinţă, având grijă de noi, de familiile şi de semenii noştri, urmând valorile şi învăţăturile creştine. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să depăşim grijile cotidiene şi să ne umplem mintea şi sufletul de credinţă şi speranţă.
 
Şi în acest an, conducerea Uniunii Ucrainenilor din România este aproape de comunitatea ucraineană din România, demarând o serie de acţiuni umanitare, destinate persoanelor nevoiaşe, şcolilor şi spitalelor din zonele afectate. Trebuie să fim încrezători că împreună, respectând toate indicaţiile autorităţilor, acţionând cu responsabilitate şi umanitate, vom reuşi să depăşim această perioadă dificilă şi să ne reîntoarcem la normalitatea în care vom putea celebra astfel de momente, extrem de importante pentru creştinătate, alături de cei dragi, în comuniune cu Dumnezeu.
 
Vă doresc ca Învierea Domnului nostru Iisus Hristos să vă bucure inimile, să vă aducă linişte în case, sănătate în familie şi armonie în suflete!
 
Hristos a înviat! Adevărat a înviat!
 
Preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România,
Deputat Nicolae Miroslav Petreţchi

Citiți în continuare…

Share This