Declarație politică cu privire la importanța celebrării Zilei Veteranilor de Război

În declarația politică rostită miercuri,  5 mai, în plenul Camerei Deputaților, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a amintit faptul că în fiecare an, la data de 29 aprilie, România celebrează Ziua Veteranilor de Război, o zi cu adevărat specială, în care, în semn de recunoștință pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale şi a intereselor României, îi omagiem pe cei care și-au servit patria.

Pentru comunitatea ucrainenilor din România, această zi este de-a dreptul specială, deoarece o bună parte dintre frații, părinții, bunicii sau străbunicii noștri au luptat pentru România și și-au dedicat viața apărării țării, transformând acest lucru într-un crez. Datoria noastră față de acești eroi nu poate fi răsplătită niciodată, însă respectul și recunoștința pentru lucrurile pe care le-au făcut, trebuie să dăinuie în timp, a spus  reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul Românei.

Parlamentarul a menționat, cu această ocazie, că în fiecare an, pe lângă participarea la acțiunile organizate de către autoritățile centrale și locale, în preajma zilei de 29 aprilie, Uniunea Ucrainenilor din România sărbătorește Ziua Veteranilor de Război prin organizarea unor serii de acțiuni culturale, în toate județele în care conviețuiesc și etnicii ucraineni, evenimente menite să îi cinstească pe toți cei care au apărat independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre, arătându-le astfel admirația și recunoștința pentru sacrificiul pe care l-au realizat.

Consider că fiecare dintre noi, pe lângă evocarea în discursuri și descrieri elogioase, trebuie să depună toate eforturile, pentru a le rămâne alături și a transmite generațiilor viitoare obligația de a onora şi de a păstra mereu vie amintirea celor care şi-au sacrificat viața pentru țara noastră. Acestor oameni le datorăm libertatea, posibilitatea de a ne crește copiii în spiritul valorilor democratice, europene și de a ne hotărî propriul destin, a declarat Nicolae Miroslav Petrețchi.

Cititi in continuare…

Agenda deputatului – august 2020

Agenda deputatului – august 2020

 În această perioadă, dificilă pentru noi toți, generată de pandemia Covid-19, deputatul NICOLAE MIROSLAV PETREȚCHI...

Share This