Ședinţă online a Congresului European al Ucrainenilor pe tema migrației

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

17 Jun, 2020

Luni, 15 iunie 2020, Președintele Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, a participat la a patra ședinţă online a Consiliului de conducere al Congresului European al Ucrainenilor (CEU), în cadrul căreia a fost analizată activitatea organizaţiei din ultima perioadă. Ședința a fost convocată şi condusă de către Președintele Congresului European al Ucrainenilor, Bogdan Rajčinec.

În cadrul ședinței au fost prezentate informaţii despre activitatea Grupului de lucru al Congresului Mondial al Ucrainenilor (CMU) pentru migrație. Au fost propuși să participe la activitatea acestui grupul membrii conducerii CEU din Polonia și Cehia. A fost anunțată organizarea unui eveniment online cu tema „Activismul ucrainean în Europa”, organizat de Institutul Internațional de Educație, Cultură și Relații cu Diaspora (MIOK) al Universității Politehnice din Lviv în colaborare cu Congresul European al Ucrainenilor. De asemenea, s-a hotărât ca președintele UUR să reprezinte CEU la webinarul “Ce fel de politici de migrație necesită ucrainenii?”, desfășurat de organizația internațională neguvernamentală „Ucraina-2050”.

La propunerea domnului Nicolae Miroslav Petrețchi, Congresul European al Ucrainenilor planifică organizarea unui webinar cu tema „Probleme actuale ale comunităților ucrainene din Europa”, cu participarea membrilor organizației europene și a altor invitați, în cadrul căruia vor fi analizate problemele cu care se confruntă ucrainenii și organizațiile ucrainene din Europa, cum ar fi: migrația, dezvoltarea economică, socială, culturală, religioasă, găsirea de soluții pe termen scurt, mediu și lung, în colaborare cu instituțiile statelor, cu ambasadele și alte organizații europene.

Citiți în continuare…

Share This