Vizită de lucru a delegației Uniunii Ucrainenilor din România la KIev

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În contextul aniversării a 32 de ani de la proclamarea Independenței Ucrainei, în perioada 23-26 august, o delegație a Uniunii Ucrainenilor din România, condusă de președintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, s-a deplasat la Kiev pentru a participa la o serie de ceremonii și evenimente organizate cu această ocazie.

Din delegație au mai făcut parte: doamna Irina-Liuba Horvat, secretar general UUR și președinta filialei Satu  Mare, doamna Maria Szabo Condrei, inspector de limbă ucraineană la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Vasile Buciuta, trezorier UUR, Ioan Recalo, membru al Consiliului UUR și Vasile Hreniuc, consilier local UUR în comuna Bocicoiu Mare.

În capitala Ucrainei, membrii delegației au avut întâlniri și discuții cu oficiali ucraineni și lideri marcanți ai diasporei ucrainene. Nicolae Miroslav Petrețchi a prezentat contribuția României la eforturile de sprijin multidimensional pentru a spori rezistența și reziliența Ucrainei împotriva agresiunii continue a Federației Ruse, precum și inițiativele și proiectele UUR pentru susținerea autorităților locale din Ucraina, a cetățenilor ucraineni,  inclusiv a celor refugiați în România, pe parcursul celor peste 18 luni de război.

Președintele UUR a reafirmat, de asemenea, importanța unității ucrainenilor de pretutindeni în fața agresiunii ruse, în special acum, când statul ucrainean traversează unul dintre cele mai dificile momente ale istorie sale. Reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României a mai adăugat că Uniunea Ucrainenilor din România va continua să ajute cetățenii ucraineni și va face tot ce-i stă în putință pentru a accelera victoria Ucrainei în acest război și pentru restabilirea păcii în regiune.

Citiți în continuare…

Share This