Ziua Copilului a fost sărbătorită de UUR printr-o suită de evenimente

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Uniunea Ucrainenilor din România a organizat la începutul lunii iunie mai multe evenimente și activități dedicate celor mici.

Cu acest prilej, toate filialele UUR și-au deschis porțile pentru copii, pregătindu-le numeroase surprize: activități interactive, jocuri, muzică, dans, premii și, mai ales, întâlniri cu personaje din povești.

În deschiderea evenimentului de la București, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, i-a felicitat atât pe elevii care învață limba maternă cât și pe părinții acestora, pentru că își încurajează copiii să învețe limba ucraineană și să o transmită mai departe, alături de cultura și tradițiile ucrainene din România.

La evenimente au participat și copii ai refugiaților din Ucraina, stabiliți în România. Cu toții au primit diplome de participare și daruri oferite de Uniunea Ucrainenilor din România.

Citiți în continuare…

Share This