Ziua Europei, 9 mai, sărbătorită de Filiala UUR-Caraș-Severin

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

10 May, 2023

Pe data de 7 mai, Uniunea Ucrainenilor din România, Filiala Caraș-Severin, a organizat o festivitate la sediul din Caransebeș pentru a sărbători Ziua Europei. La eveniment au fost invitați președinții organizațiilor locale din Anina, Jupa (Caransebeș), comuna Copăcele și satul Zorile, precum și satul Sălbăgelul Nou (comuna Sacu), toți fiind prezenți la invitația președintelui UUR Caraș-Severin, Daniel Basaraba.

Președintele UUR Caraș-Severin, Daniel Basaraba, a subliniat importanța marcării Zilei Europei, care are loc pe data de 9 mai, zi în care se sărbătoresc realizările și unitatea Europei. În plus, detaliile privind parcursul Uniunii Europene au fost prezentate în cadrul unei expuneri susținute de profesorul Ioan Rosocha.

Evenimentul a fost marcat de spirit de unitate și de apreciere pentru valorile europene, iar participanții au avut ocazia să își exprime gândurile și ideile cu privire la importanța păstrării și consolidării relațiilor de colaborare dintre țările europene.

Citiți în continuare…

Share This