„Clubul copiilor ucraineni” din cadrul Filialei Cluj a UUR și-a reluat activitatea

UUR

17 Nov, 2020

„Clubul copiilor ucraineni” din cadrul Filialei Cluj a UUR și-a reluat activitatea, de această dată online, din cauza pandemiei.

Astfel, la 15 noiembrie a.c., redactorul revistei Clopoțelul, Lyudmyla Dorosh, și inițiatoarea acestei acțiuni, le-a dat întâlnire copiilor și părinților deopotrivă în mediul virtual, propunându-le o temă foarte dragă celor mici, mai ales că urmează, în curând, să fie „vizitați” de către personajul în cauză, și anume Moș Nicolae. Gazda întâlnirii, L. Dorosh, și-a întâmpinat invitații cu o poveste tematică despre Moș Nicolae, după care a enunțat sarcinile și metodele de lucru.

Prima temă pe care au avut-o de realizat copiii presupunea desenarea și colorarea, după conturul palmei, a chipului lui Moș Nicolae. Cea de-a doua temă a constat în realizarea de podoabe din macaroane pentru pomul de Crăciun.

Atmosfera de lucru a fost deosebit de antrenant și vesel, întrucât activitatea practică s-a desfășurat pe fondul cântecelor vesele despre Moș Nicolae. În final, toți copiii au arătat la cameră rodul muncii lor, fiecare dintre ei străduindu-se să fie cât mai original, iar Lyudmyla Dorosh i-a răsplătit, citindu-le câteva poezii.

Și de data aceasta, scopul acțiunii a fost atins, copiii noștri având posibilitatea să asculte și să vorbească în limba ucraineană într-un mediu organizat, atractiv și educativ, asigurând, astfel, perenitatea specificului național ucrainean. Le mulțumim părinților și copiilor pentru participare și implicare!

Citiți în continuare…

Naș holos nr. 319, ianuarie 2021

Naș holos nr. 319, ianuarie 2021

În această ediție, puteți citi:  – Echivalențe ucrainene ale „jocului voluptos cu icoane” în poemul lui Mihai...

Share This