Festivalul de Colinde Ucrainene la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

13 Jan, 2022

La sfârșitul lunii decembrie, Uniunea Ucrainenilor din România – filiala Timiș a organizat Festivalul de Colinde Ucrainene.

La Muzeul Satului Bănățean din Timișoara au vestit nașterea pruncului Iisus Hristos: grupurile de copii din Știuca și Petroasa Mare, corul bisericii ortodoxe ucrainene din Lugoj și elevii de la Liceul ,,Iulia Hașdeu” din Lugoj. Din comuna Criciova, colinda a fost adusă de corul de bărbați, iar Viflaemul a venit din Zorile, județul Caraș-Severin.

La manifestare au participat alături de ucrainenii din Banat și cei din județul Tulcea: ansamblul ,,Perva Zorea”, coordonat de Maria Crimschi și grupul ,,Rybalka” coordonat de Lucica Gherman.

Ambele ansambluri artistice au ca obiectiv conservarea obiceiurilor și tradițiilor ucrainenilor nord dobrogeni, precum și transmiterea acestor frumoase obiceiuri generațiilor viitoare.    

Citiți în continuare…

Share This