Participarea UUR Timiș la cea de-a treia întâlnire de lucru URBACT

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Uniunea Ucrainenilor din România sprijină refugiații din Timișoara, oraș care este, de anul trecut, parte a proiectului internațional WELDI, inițiativă desfășurată în multe alte orașe europene din țări precum Olanda, Franța, Portugalia, Spania, Belgia, Italia, Polonia și Croația.

Proiectul WELDI are ca principal obiectiv dezvoltarea unui plan de acțiune pentru refugiații și migrații care ajung în orașul de pe malul Begăi, oferindu-le condiții de primire decente și sprijinul necesar pentru integrarea lor în societate.

În cadrul acestui proiect, a fost format un grup de lucru denumit URBACT, care include reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială, instituții publice locale, ONG-uri și Filiala Timiș a Uniunii Ucrainenilor din România.

URBACT urmărește să faciliteze dezvoltarea unui set integrat de acțiuni pentru a obține o schimbare sustenabilă prin schimburi de bune practici și furnizarea de servicii incluzive și eficiente pentru cetățenii străini cu drept de ședere pe teritoriul României.

La cea de-a treia întâlnire de lucru URBACT, din partea UUR Timiș, au participat președintele, prof. Maria Szabo Condrei, care este și inspector școlar de limba ucraineană la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Timiș, și prim-vicepreședintele Mihaela Bumbuc.

Proiectul promovează colaborarea între diverși reprezentanți ai serviciilor subordonate Consiliului Local și Primăriei Timișoara, precum și instituții și organizații neguvernamentale care oferă asistență refugiaților și migraților. Astfel, se asigură un efort comun pentru integrarea eficiente a acestora în comunitatea locală.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This