Ziua cămășii populare cu broderii tradiționale ucrainene – vyshyvanka

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

19 May, 2022

Dragi prieteni,

19 mai este Ziua cămășii populare cu broderii tradiționale ucrainene – vyshyvanka, în Ucraina și în întreaga lume. Vyshyvanka reprezintă nu numai frumusețe și unicitate, dar este și un fel de porte-bonheur sacru pentru ucraineni. Astăzi, când ucrainenii îşi apără ţara, cu mult curaj, împotriva agresiunii ruse, vyshyvanka își redobândește străvechea semnificație – aceea de protecție.

Fie ca acest simbol să îndemne oamenii din întreaga lume, de Ziua cămășii populare ucrainene, să ajute la susținerea eroilor ucraineni.

Congresul Mondial al Ucrainenilor lansează un apel la solidaritate în sprijinul apărătorilor ucraineni, prin donații la #UniteWithUkraine.

Oferiți în dar vyshyvanka prietenilor, personalităților publice și politice din țările voastre și îndemnați-i să facă donații pentru echipamente de protecție și medicale pentru militarii ucraineni, prin intermediul UniteWithUkraine.com.

Pe 19 mai, îmbrăcați cămașa populară ucraineană, postați fotografii pe rețelele de socializare și faceți donații pentru susținerea militarilor Forţelor de apărare teritorială prin UniteWithUkraine.

Dacă a fi ucrainean este o superputere, atunci vyshyvanka este super haina nostră! Să le purtăm, să facem poze și să strângem fonduri pentru apărătorii ucraineni prin #UniteWithUkraine!

Citiți în continuare…

Share This