Clarificarea situației juridice a Liceului pedagogic ”Taras Șevcenko”

Liceul Pedagogic „Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației, județul Maramureș, instituția în care tinerii ucraineni din țara noastră pot studia în limba ucraineană și care răspunde nevoilor a sute de elevi, atât din județul Maramureș, cât și din județele învecinate, are nevoie urgentă de intervenții pentru reabilitare.

Însă, deși proiectele de reabilitare sunt pregătite, ele nu pot fi demarate din cauza situației juridice neclare. Soluționarea imediată a problemei și demararea reabilitării clădirii sunt cu atât mai importante cu cât tinerii ucraineni refugiați în România din calea războiului din Ucraina, pot alege ca opțiune de continuare a studiilor Liceul Pedagogic „Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației.

Având în vedere interesul sporit manifestat de ministrul Educației față de soluționarea problemelor educaționale cu care se confruntă elevii care aparțin minorităților naționale, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi i-a adresat rugămintea de a-i comunica stadiul soluționării situației juridice a liceului cu predare în limba ucraineană din România.

Cititi in continuare…

Agenda deputatului – august 2020

Agenda deputatului – august 2020

 În această perioadă, dificilă pentru noi toți, generată de pandemia Covid-19, deputatul NICOLAE MIROSLAV PETREȚCHI...

Share This