Camera Deputaților a votat inițiațiva lui Nicolae Miroslav Petrețchi

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 2 septembrie 2020, cu unanimitate de voturi, proiectul de Hotărâre privind modificarea art.258 alin.(2) din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Proiectul de hotărâre privind modificarea art. 258, alin. (2) din Regulamentul Camerei Deputaților a fost inițiat de reprezentantul minorităţii ucrainene în Parlamentul României, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, iar ulterior inițiativa a fost susținută de mai mulţi membri ai Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din cadrul Camerei Deputaților, aceștia devenind cosemnatari ai documentului.

Această modificare vine în sprijinul deputaților, acordându-le posibilitatea de a adresa întrebări scrise și în perioada în care Camera Deputaților nu este în sesiune. Prin urmare deputații vor putea formula întrebări scrise Guvernului, miniştrilor ori altor conducători ai autorităţilor administraţiei publice şi în perioada vacanței parlamentare, ceea ce va contribui la soluționarea mai rapidă a problemelor semnalate de cetățeni.

Anterior, cu şapte voturi pentru si o abţinere, Comisia juridică a dat raport favorabil proiectului iniţiat de Nicolae Miroslav Petrețchi, privind modificarea art. 258, alin. (2) din Regulamentul Camerei Deputaților.

Cititi in continuare…

Agenda deputatului – august 2020

Agenda deputatului – august 2020

 În această perioadă, dificilă pentru noi toți, generată de pandemia Covid-19, deputatul NICOLAE MIROSLAV PETREȚCHI...

Agenda deputatului – iulie 2020

Agenda deputatului – iulie 2020

 În cadrul activității sale parlamentare, pe parcursul lunii care precedă încheierea primei sesiuni parlamentare din...

Share This