Declarație politică cu privire la necesitatea combaterii schimbărilor climatice

Cu ocazia Zilei Pământului, o sărbătoare internațională menită să ne reamintească importanța ocrotirii mediului înconjurător, Nicolae Miroslav Petrețchi a făcut apel la intensificarea eforturilor naționale de combatere a schimbărilor climatice, care ne influențează din ce în ce mai mult viața de zi cu zi.

Deputatul a subliniat că efecte precum creșterea temperaturilor, a concentrației de dioxid de carbon în atmosferă, precum și manifestarea cu intensitate a unor fenomene meteo-climatice extreme, afectează toți cetățenii României.

În ultimii ani, România s-a confruntat cu o secetă pedologică care, în lipsa unui sistem de irigații bine pus la punct, a afectat într-o mare măsură agricultura românească, producând daune financiare imense agricultorilor, iar acestea au fost resimțite și de consumatori, în prețul produselor de bază.

Un alt fenomen alarmant, care poate fi identificat pe teritoriul țării noastre, este cel al deșertificării. Acest fenomen cuprinde încet, dar sigur, sudul României, unde, în loc de culturile agricole cu care eram obișnuiți, acum, putem vedea doar nisip.

Alunecările de teren și inundațiile masive, provocate de defrișările ilegale și de fenomenele meteo extreme, reprezintă o altă dovadă a faptului că aceste schimbări climatice, generate în special din lipsa de interes pentru mediul înconjurător, determină pagube însemnate și pot avea consecințe grave asupra vieții noastre.

Prin urmare, fără implementarea unei strategii clare, inclusiv la nivel local, cu acțiuni eficiente, pe termen scurt, mediu și lung, vom ajunge să resimțim din plin efectele acestor schimbări climatice, astfel de fenomene continuând să se intensifice ori, mai rău, să apară unele noi, a subliniat Nicolae Miroslav Petrețchi.

Cititi in continuare…

Agenda deputatului – august 2020

Agenda deputatului – august 2020

 În această perioadă, dificilă pentru noi toți, generată de pandemia Covid-19, deputatul NICOLAE MIROSLAV PETREȚCHI...

Share This