Filiala UUR- Maramureş a organizat acțiunea „Vara la stână”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În perioada 29-31 august, filiala Maramureş a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat acțiunea culturală „Vara la stână”.

Evenimentul a avut ca scop promovarea, păstrarea şi continuarea obiceiurilor pastorale ale ucrainenilor din România, a cântecului și dansului ucrainean. Organizatorii au prezentat publicului, în special tinerilor, activitatea de la stâna din localitate și obiceiurile pastorale care s-au păstrat de-a lungul timpului.

Pe parcursul celor trei zile, pe scenă au evoluat: grupul de dansuri „Socoleata”, condus de Larisa Petrețchi, grupul vocal „Runianski divcіata”, formația vocal-instrumentală „Cervona Kalena” din Rona de Sus, condusă de Miroslav Petrețchi, grupul „Nadia” din Repedea, condus de Adriana Recalo, precum și soliști și instrumentiști din Rona de Sus și Coștiui.

Participanții au avut ocazia să guste din produsele tradiționale de la stână.

La eveniment au participat preşedintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petreţchi, preşedintele Filialei UUR-Maramureş, Miroslav Petreţchi, reprezentanți ai organizației UUR-Rona de Sus și ai comitetului UUR-Maramureş, localnici şi oaspeţi.

Acţiunea culturală s-a desfăşurat pe terenul multifuncțional de sport al organizaţiei UUR din Rona de Sus, cu respectarea recomandărilor autorităților statului în vederea limitării răspândirii epidemiei de coronavirus. 

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This