Inițiativă legislativă privind acordarea priorității în trafic ambulanțelor în misiune

În cazurile urgente, în care serviciile publice trebuie să intervină imediat, fiecare minut contează, el putând face diferența între salvarea sau pierderea unei vieți omenești. Cu toții înțelegem că durata de timp necesară serviciilor de ambulanță pentru a ajunge la un caz depinde de mai mulți factori, de la rapiditatea angajaților şi starea autovehiculului  până la  aglomerația din trafic.

Acesta este motivul pentru care deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi a iniţiat o propunere legislativă de completare a articolului 37, alineatul (1) al Ordonanţei de Urgenţă nr. 195/2002, prin care se instituie obligaţia participanţilor la trafic de a opri cât mai aproape de acostament în momentul trecerii autovehiculelor aparţinând serviciului de ambulanţă, aflate în misiune, care au în funcţiune semnalele luminoase de culoare roşie şi albastră şi, respectiv, roşie, concomitent cu cele sonore, la fel ca în cazul autovehiculelor cu însemnele poliţiei şi ale pompierilor.

Sunt convins că adoptarea acestei modificări va îmbunătăţi timpul în care serviciile de ambulanţă vor ajunge la cazurile de urgenţă, pentru a  acţiona eficient chiar și în condiţii de trafic îngreunat, contribuind astfel la salvarea multor vieți omenești, a subliniat Nicolae-Miroslav Petrețchi.

Cititi in continuare…

Agenda deputatului – august 2020

Agenda deputatului – august 2020

 În această perioadă, dificilă pentru noi toți, generată de pandemia Covid-19, deputatul NICOLAE MIROSLAV PETREȚCHI...

Share This