Întâlnire cu Secretarul de stat pentru Culte, domnul Victor Opaschi

Președintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a avut joi, 25 noiembrie, o nouă întâlnire cu Secretarul de stat pentru Culte, domnul Victor Opaschi. Întâlnirea a avut loc la sediul Secretariatului de Stat pentru Culte (SSC).

Principalele teme dezbătute au vizat aspecte ce țin de activitatea curentă, atât a protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor subordonate Vicariatul Ortodox Ucrainean, cu sediul în municipiul Sighetu Marmației, cât și a tuturor celorlalte lăcașuri de cult, situate în localități cu populație majoritar ucraineană.   

Nicolae Miroslav Petrețchi a prezentat o serie de probleme ce i-au fost semnalate în cadrul celei mai recente întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanții Vicariatului Ortodox Ucrainean, precum și dificultățile cu care se confruntă bisericile ortodoxe din localitățile cu populație majoritar ucraineană, care nu aparțin de Vicariat.

De asemenea, au fost discutate situația bisericii ucrainene din București și demersurile întreprinse de Uniunea Ucrainenilor din România, cu susținerea Secretariatului de Stat pentru Culte și a Vicariatului Ortodox Ucrainean, în vederea obținerii unui teren pentru construirea primei biserici care să deservească comunitatea ucraineană din capitala României.

În încheiere, președintele UUR a prezentat succint mai multe proiecte implementate de UUR în colaborare cu bisericile ucrainene și a lansat invitația realizării unui parteneriat între SSC și UUR, pentru realizarea unor proiecte comune.

Cititi in continuare…

Share This