Întâlnire de lucru cu Prim-Ministrul României, Nicolae Ciucă

Luni, 13 martie, la Palatul Victoria, a avut loc o întâlnire de lucru a Prim-Ministrului României, Nicolae Ciucă, și Secretarului General al Guvernului, Marian Neacșu, cu membrii Grupului parlamentar al minorităților naționale.

Dialogul instituțional permanent și asigurarea condițiilor necesare cetățenilor minorităților naționale din România pentru promovarea drepturilor și manifestarea diversității culturale, etnice, religioase au fost temele abordate în cadrul întrevederii.

În acest context, Nicolae-Miroslav Petrețchi a abordat diferite probleme cu care se confruntă ucrainenii din România, în special cele legate de educația în limba maternă. A amintit despre proiectul de hotărâre de Guvern privind clarificarea situației juridice a imobilului în care funcționează Liceul Pedagogic „Taras Șevcenko” din Sighetu Marmaţiei, aflat pe circuitul de avizare interministerială. De asemenea, s-a convenit asupra unei întrevederi separate, în vederea abordării mai multor subiecte de  interes pentru comunitatea ucraineană din România.

Membrii Grupului parlamentar al minorităților naționale au mulțumit prim-ministrului pentru deschidere și dialog și au apreciat consultările periodice care au loc atât la nivelul Guvernului, cât și în plan politic.

Cititi in continuare…

Share This