Măsuri pentru prevenția incendiilor în localitățile din Delta Dunării

Incendiile constituie una dintre cele mai mari provocări cărora oamenii din Delta Dunării trebuie să le facă față, în perioada verii, din cauza vegetației foarte uscate și a lipsei rezervelor de apă din interiorul localităților. La începutul lunii iunie, în vizita pe care a efectuat-o în județul Tulcea, Nicolae Miroslav Petrețchi a văzut mai multe gospodării mistuite de flăcări. La unele dintre ele, echipajele au ajuns după ce agoniseala oamenilor a fost compromisă, situație pe care i-a semnalat-o, oficial, ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Problemele cu care se confruntă locuitorii Deltei Dunării sunt cunoscute la nivelul autorităților publice locale și centrale. Pe lângă nevoile urgente de apă potabilă, infrastructură, transport public între comune, oamenii din localitățile rurale aflate pe malul Dunării au dificultăți specifice zonei.

Mai mulți cetățeni din Caraorman, Crișan și Letea, comunități în care majoritatea locuitorilor sunt de etnie ucraineană, i-au semnalat deputatului faptul că apariția eventualelor incendii ar provoca pagube însemnate nu numai gospodăriilor, ci și rezervațiilor naturale din Pădurea Caraorman, Zona Letea sau Zona Grindul.

În acest sens, parlamentarul i-a transmis ministrului Bode solicitarea instituirii unor rezerve de apă sau material pentru ignifugare, care să faciliteze stingerea eventualelor incendii, evitându-se situațiile în care serviciile de primă urgență rămân fără resurse necesare intervențiilor. Totodată, Nicolae Miroslav Petrețchi i-a solicitat oficialului să precizeze în scris dacă, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, există implementate măsuri pentru prevenția incendiilor în localitățile din Delta Dunării.

Cititi in continuare…

Share This