Mesajul președintelui UUR, N.M. Petrețchi, cu ocazia Zilei Copilului

În cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, care a avut loc la Geneva în anul 1925, 54 de ţări din întreaga lume au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului, țara noastră marcând această zi, în fiecare an, pe 1 iunie.

În acest context aniversar, foarte mulţi părinţi se bucură de o zi specială petrecută alături de copiii lor, mulţumindu-le celor mici pentru că le înseninează viaţa şi o fac mai frumoasă. În egală măsură, această zi ne oferă tuturor o oportunitate în plus pentru a reflecta asupra progreselor pe care le-am realizat pentru promovarea și protejarea drepturilor copiilor.

Din păcate, drumul copiilor spre maturitate este, deseori, presărat cu provocări și probleme, unele fiind cauzate de o serie de factori, care s-au amplificat cu precădere în ultima perioadă, ca urmare a pandemiei și a situației geopolitice complicate din această parte a Europei.

Mai mult, fenomene precum bullying-ul, depresia, consumul de stupefiante, abandonul școlar, dependența de rețelele sociale, precum și numeroasele provocări și incertitudini din domeniul educației influențează negativ parcursul spre maturitate al tinerilor din ziua de azi.

Cu toate acestea, mulți tineri din țara noastră înțeleg că viața și cooperarea sunt mult mai importante decât ura și dezbinarea, motiv pentru care, încă de la începutul războiului din Ucraina, au dat dovadă de solidaritate și au fost alături de zecile de mii de copii refugiați în țara noastră, ajutându-i să uite de ororile războiului și să se integreze în societatea noastră.

În calitate de aleși ai poporului, avem responsabilitatea de a identifica soluții concrete pentru provocările cu care se confruntă tinerele generații de astăzi, inclusiv prin implementarea corectă, eficientă și transparentă a politicilor naționale pentru sprijinirea tinerilor. Doar investind în tineri, putem să pregătim noile generații pentru a putea răspunde noilor cerințe ale societății democratice, bazată pe pluralism.

 

La mulți ani tuturor copiilor!

 

Președinte UUR,

Deputat Nicolae Miroslav Petrețchi

Cititi in continuare…

Share This