Mesajul președintelui UUR N.M.Petrețchi cu ocazia Zilei Naționale a României

1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru toți cetățenii României, indiferent de naționalitate, religie, statut social sau convingeri, și un prilej de cinstire a înaintașilor noștri, care acum 105 ani au demonstrat forța unității pentru atingerea unui ideal. Este cea mai bună dovadă că doar împreună, cu toleranță, cunoaștere și respect reciproc, ne putem atinge obiectivele propuse și depăși orice obstacol!

Marea Unire din 1918 s-a înfăptuit prin voința și conștiința liberă a întregii populații, indiferent de apartenența națională, din teritoriile care s-au unit cu România, iar în prezent țara noastră este un exemplu de relații interetnice bazate pe respect pentru identitatea culturală şi lingvistică a fiecărei minorități.

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să dăm dovadă de aceeași unitate în jurul valorilor fundamentale, într-o societate caracterizată de pluralism, nediscriminare, toleranță, justiție și solidaritate. Aceste valori sunt, din nou, amenințate de manifestări de tip populist, extremist, cu tentă xenofobă, în contextul caracterizat de multiple crize, care au zguduit întreaga regiune, și un război la granițele noastre.

Doar uniți în jurul valorilor noastre naționale și europene, de aceleași valori democratice, împărtășite de toată lumea civilizată, vom reuși să construim o Românie puternică și respectată în Europa și în lume.

 

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!

Cititi in continuare…

Share This