Mesajul Președintelui UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi, cu ocazia Zilei Eroilor

În fiecare an, odată cu Înălțarea Domnului, sărbătorim «Ziua Eroilor», dedicată celor care s-au sacrificat, de-a lungul timpului, pentru România.

Astăzi le aducem un omagiu eroilor noștri căzut pe câmpurile de luptă pentru ca generațiile viitoare să trăiască în libertate și să nu mai cunoască ororile războiului.

Avem datoria morală să păstrăm vie memoria celor care au căzut în războaie și să facem tot posibilul pentru a nu permite repetarea războaielor și tragediilor umane.

Din păcate, de peste un an asistăm la un nou război de cucerire pe scară largă, declanșat  de Rusia împotriva Ucrainei, prin care a fost pusă sub semnul întrebării întreaga arhitectura de securitate construită după cel de-al Doilea Război Mondial.

Apreciem curajul și eroismul de care cetățenii ucraineni dau dovadă în lupta justă contra agresiunii rusești. Toți acești oameni sunt adevărați apărători ai păcii, libertății și ai tuturor valorilor fundamentale ale lumii  democratice, din care face parte și România.

Traversăm o perioadă grea, fără precedent, plină de provocări, și e nevoie în continuare de eforturi comune pentru a readuce pacea și stabilitatea pe continentul european.

Avem cu toții datoria morală de a menține vie memoria eroilor, demonstrând că am înțeles sensul sacrificiului lor suprem.

Glorie veșnică eroilor noștri!

Cititi in continuare…

Share This