Program festiv ”Colinda ucraineană – specificitatea acesteia în Bucovina”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

30 Dec, 2021

Uniunea Ucrainenilor din România – filiala Suceava a organizat luni, 27 decembrie 2021, la Rădăuți un program festiv cu prilejul sărbătorilor de iarnă, ”Colinda ucraineană – specificitatea acesteia în Bucovina”.
 
Spiritul sărbătorilor de iarnă și în special cel al Crăciunului a fost liantul întâlnirii unui număr însemnat de membri și simpatizanți ai UUR.
În cuvântul de deschidere, domnul Ilie Sauciuc a subliniat importanța pe care o au pentru ucraineni obiceiurile din preajma sărbătorilor de iarnă și a mulțumit Uniunii Ucrainenilor din România pentru inițiativa de a oferi în dar credincioșilor un pachet de Crăciun.
 
Președintele Filialei UUR-Iași, Victor Hrihorciuc a transmis cuvântul de salut din partea președintelui UUR, domnul deputat Nicolae Miroslav Petrețchi.
 
Colinda ucraineană din Bucovina a fost adusă cu bucurie de ansamblurile artistice Vocile Negostinei – Bălcăuți, coordonat de Petru Șoiman, Maidancyk – Cacica, coordonat de pr. Nicolai Nicolaișen, Hatna – Dărmănești, coordonat de pr. Mihai Cobziuc, Bukovynska Ruja – Milișăuți, coordonat de Brândușa Peslari, Cervona Kalyna – Negostina, coordonat de Niculina Clapon, Polonynka – Paltinu, coordonat de Vasilena Iasinovschi, Seniorii – Rădăuți, coordonat de Vasile Pascaru și Kolomyika – Siret, coordonat de Zirca Ianoș.
 
Comitetul filialei Suceava a fost reprezentat de: Ilie Sauciuc, Niculina Clapon, Nicolai Ciocan, Brândușa Peslari, Elena Torac, Cristina Chideșa, Ovidiu Tcaci, Rodica Șoiman, Nadia Boiciuc, Zirca Ianoș și Mihai Cobziuc.

Citiți în continuare…

Clopoțel nr. 181, mai 2022

Clopoțel nr. 181, mai 2022

În această ediție, puteți citi:  – continuarea traducerii povestirii „Dani vrea un măgăruș” de Crina Avădănei;-...

Share This