Proiectul de construire a Căminului cultural din localitatea Brodina

Clarificarea situației actuale a proiectului de construire a Căminului cultural din localitatea Brodina, județul Suceava și identificarea motivelor pentru care acesta rămâne în continuare blocat pe lista de sinteză a programelor de dezvoltare rurală constituie obiectul interpelării pe care deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a adresat-o, pe 18 septembrie, ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei Adrian-Ioan Veştea.

Programele naționale de dezvoltare rurală reprezintă principala sursă de finanțare în dezvoltarea infrastructurii locale însă, în unele cazuri, după depunerea documentației şi primirea avizelor, autoritățile solicitante nu mai cunosc stadiul proiectelor, unele dintre acestea rămânând blocate, fără nicio altă mențiune sau explicație.

Aceasta este și situația proiectului Căminului Cultural în comuna Brodina, localitate în care majoritatea cetățenilor sunt de etnie ucraineană. Mai exact, după ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Tehnico-Economic, în luna ianuarie 2023, proiectul încă este blocat pe lista de sinteză.

Nicolae Miroslav Petrețchi amintește că localitatea Brodina, alcătuită din numeroase sate, este situată într-o zonă montană, iar finanțarea proiectului generează dezvoltarea activității culturale a peste 10 localități. Construirea Căminului cultural în Brodina garantează creșterea atractivității localității situate la granița cu Ucraina, iar investiția va angrena o serie de activități prin intermediul cărora mediul local se va dezvolta, prin creșterea calității vieții social-culturale, reabilitarea infrastructurii locale şi ridicarea la standarde europene.

Prin interpelarea adresată ministrului Adrian-Ioan Veştea, deputatul dorește să se asigure că acest proiect important pentru comunitatea ucraineană nu va fi neglijat și că va primi atenția și sprijinul necesar pentru a merge înainte.

Cititi in continuare…

Share This