Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului pe stil vechi la Coștiui

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului pe stil vechi este un moment deosebit de important, cu o semnificație profundă pentru comunitatea ucraineană și nu numai.

Această mare sărbătoare creștină, care marchează momentul în care Fecioara Maria a fost ridicată la ceruri, are o tradiție străveche, bine înrădăcinată în satul Coștiui și în întreaga regiune.

În această sfântă zi, pe 28 august, s-a sărbătorit hramul bisericii greco – catolice ucrainene „Adormirea Maicii Domnului” din satul Coștiui. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Vicar Vasile Colopelnic, alături de un numeros sobor de preoți din Maramureș și din alte județe.

La invitația Părintelui Vicar, Nicolae Miroslav Petrețchi a avut onoarea să se alăture comunității din Coștiui cu ocazia acestei sfinte sărbători, împreună cu prim-vicepreședintele UUR, Vasile Pasenciuc, președintele Filialei Maramureș a UUR, Miroslav Petrețchi, președintele organizației locale Repedea a UUR și membru în Consiliul (Rada) UUR,  Ioan Recalo, consilierul Fabian Popovici, președintele organizației municipale Sighetu Marmației a UUR, Mihai Lauruc, președintele organizației locale Crăciunești a UUR, Victor Matus, președinta organizației locale Valea Vișeului a UUR, Steluța Hrin, precum și de președinta organizației locale Coștiui a UUR,  Hafia Celeniuc.

Uniunea Ucrainenilor din România rămâne un partener activ și de încredere al bisericii, acoperind costurile legate de sonorizarea profesională și hrana pentru enoriași.

Cititi in continuare…

Agenda deputatului – august 2020

Agenda deputatului – august 2020

 În această perioadă, dificilă pentru noi toți, generată de pandemia Covid-19, deputatul NICOLAE MIROSLAV PETREȚCHI...

Share This