Situația alarmantă a DJ 185 Crăciunești-Lunca la Tisa, Județul Maramureș

DJ 185, care leagă localitatea Lunca la Tisa, județul Maramureș, de restul județului, riscă să devină impracticabil, după ce o porțiune considerabilă de carosabil s-a prăbușit anul trecut, cu risc ridicat de producere a unor accidente. Mai mult decât atât, porțiunea prăbușită de drum poate afecta inclusiv linia de cale ferată din proximitate și poate  astfel perturba sau chiar întrerupe traficul feroviar.

După ce, anul trecut, atât deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi, cât și autoritățile publice locale, au sesizat problema autorităților județene, abia în data de 23 februarie a.c. o delegație s-a deplasat la fața locului, constatând agravarea fenomenelor de alunecare de teren.

În lipsa intervenției prompte a autorităților locale, masa de pământ aflată în mișcare a început să afecteze inclusiv limita gabaritului căii ferate paralele cu porțiunea de drum afectată, punând în pericol nu doar stabilitatea drumului, ci și siguranța infrastructurii și a traficului feroviar, cu posibilitatea producerii unor evenimente nedorite pentru participanții la trafic.

În cazul prăbușirii versantului, situație probabilă în lipsa unor măsuri concrete imediate, atât circulația rutieră cât și cea feroviară (care leagă Maramureșul istoric de restul țării, inclusiv de Ucraina) vor fi blocate, iar localitatea Lunca la Tisa va rămâne complet izolată.

Astfel, luând în considerare nevoia urgentă de intervenție asupra DJ 185, Nicolae-Miroslav Petrețchi i-a semnalat prim-ministrului Nicolae Ciucă această problemă majoră, solicitându-i aprobarea unor măsuri imediate în vederea soluționării problemei semnalate și pentru a preveni pericolul izolării localității și întreruperii traficului feroviar.

Cititi in continuare…

Share This