Ajutor financiar pentru Școala de arte din Borodianka, Ucraina

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În prag de Crăciun, copiii Școlii de arte din Borodianka, Ucraina, distrusă aproape în totalitate de bombardamentele armatei Federației Ruse, au o speranță în plus că-și vor recupera spațiul unde să învețe și toate instrumentele muzicale care le-au fost distruse.

Situația lor a mobilizat Filiala Iași a Uniunii Ucrainenilor din România care, alături de Asociația Română de Literație, a finalizat, pe 16 decembrie, acțiunea de donare a aproape 27.000 de lei (peste 5500 de euro) către unitatea de învățământ greu încercată. Banii provin din organizarea, pe 1 iunie, a concertului caritabil “Voci pentru pace”, care a avut loc la Teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Iași, un spectacol grandios la care au participat Corul Operei Naționale din Iași, Corul de copii al municipiului Iași, Orchestra de tineret a Iașului, soliști de operă și balet de renume național și internațional.

Organizatorii evenimentului s-au adresat Uniunii Ucrainenilor pentru a-i sprijini în selectarea unei școli din Ucraina, misiune deloc ușoară, având în vedere că atrocitățile generate de război au afectat foarte multe unități de învățământ. Totuși, pentru elevii din Borodianka, mesager important a fost directoarea Școlii de arte pentru copii “Vyshenka”, din Vinnița, care le-a făcut cunoscută situația.

Contractul de donație a fost semnat, din partea organizatorilor, de către fondatoarea Asociației Române de Literație, profesor Liliana  Romaniuc, iar din partea UUR de către președintele Filialei Iași, Victor Hrihorciuc, la eveniment participând și prim vicepreședintele filialei, Daniel Serdenciuc. Filiala Iași a UUR se va implica activ și în viitor în acțiuni caritabile, care să genereze resursele necesare pentru a susține educația și accesul copiilor la șansa unui viitor mai bun, cu pace și speranță.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 360

,,Naș holos”, Nr. 360

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina; • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This