Alegeri parlamentare 2020

NICOLAE MIROSLAV PETREŢCHI – UN NOU MANDAT PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR

Potrivit rezultatelor Biroului Electoral Central, privind Alegerile Parlamentare din data de 6 decembrie 2020, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, domnul Nicolae Miroslav Petreţchi, a obţinut un nou mandat pentru Camera Deputaţilor, unde va continua să apere atât interesele comunităţii ucrainene din România, cât şi ale celorlalţi locuitori din zonele, în care ucrainenii reprezintă majoritatea populaţiei.

În prima duminică a lui decembrie, au avut loc, poate, cele mai apatice alegeri parlamentare din România post-comunistă, după o campanie atipică, desfăşurată în condiţii stric­te impuse de starea de alertă de pe teritoriul României, care nu au permis un dialog real şi aprofundat între candidaţi şi alegători. Din cauza pandemiei provocate de coronavirus, a migrării dezbaterilor electorale preponderent în mediul online, s-a înregistrat o prezenţă foarte slabă la vot, în special în mediul rural.

Din păcate, au fost remarcate şi încercări de manipulare şi dezinformare a electoratului ucrainean, inclusiv prin inducerea falsei idei, conform căreia fiecare minoritate va avea din oficiu un reprezentant în Parlamentul României.

În acest context, conducerea Uniunii Ucrainenilor din România mulţumeşte tuturor celor care au înţeles importanţa votului şi au susţinut lista candidaţilor UUR pentru Camera Deputaţilor. De asemenea, Uniunea mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat, au pus suflet, au făcut sacrificii în această campanie electorală dificilă.

Încrederea acordată duminică ne obligă să acţionăm şi mai hotărât, şi mai eficient în slujba cetăţeanului.

Dumnezeu să ne binecuvânteze!

ÎMPREUNĂ VOM REALIZA ȘI MAI MULT!

Abonează-te pentru noutați!