Elevii ucraineni din județul Suceava au marcat Ziua Națională a lecturii

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Elevii care studiază limba ucraineană în județul Suceava au marcat, pe 15 februarie, Ziua Națională a lecturii printr-o serie de activități creative și educative, care au evidențiat importanța limbii și culturii ucrainene.

În colaborare cu profesorii de limba ucraineană, elevii au organizat cluburi de lectură, ateliere de scriere creativă și ilustrare de cărți, expoziții de desene și au participat la discuții privind drepturile de autor. Aceste evenimente au fost organizate la biblioteci, școli și cluburi comunitare, cu sprijinul editurilor și librăriilor locale.

Activitățile au avut ca scop promovarea lecturii și a dragostei pentru limba maternă și cultivarea creativității și a spiritului comunitar. Elevii au lucrat împreună cu profesorii lor pentru a crea evenimente care să îi aducă mai aproape de cultură și tradițiile ucrainene.

Printre școlile care au participat se numără: Școala Primară Salaș, Școala Gimnazială Brodina de Sus, Școala Gimnazială Ulma, Școala Gimnazială Lupcina, Școala Gimnazială Brodina, Școala Primară Brodina de Jos, Școala Gimnazială Izvoarele Sucevei, Școala Gimnazială Moldova Sulița, Școala Gimnazială Paltinu, Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, Școala Gimnazială Argel, Colegiul Național Mihai Eminescu Suceava, Școala Gimnazială Măriței, Școala Gimnazială Călinești Cuparencu, Școala Gimnazială Șerbăuți, Școala Primară Botoșanița Mare, Școala Gimnazială Bălcăuți, Școala Gimnazială Negostina, Școala Gimnazială Petru Mușat Siret, Colegiul Tehnic Lațcu Vodă Siret, Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Grănicești.

În ansamblu, evenimentele organizate au demonstrat că elevii care studiază limba ucraineană în județul Suceava sunt dedicați promovării culturii și tradițiilor și că au înțeles importanța literaturii și lecturii în cultivarea identității ucrainene.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 365

,,Naș holos”, Nr. 365

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (V); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This