Echipa feminină din Izvoarele Sucevei a participat la „Cupa Mării Negre”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Echipa feminină de fotbal a Școlii „Ion Aflorei” din Izvoarele Sucevei a reușit o performanță remarcabilă la competiția sportivă „Cupa Mării Negre”, desfășurată în perioada 23-29 iulie, la Eforie Nord. Sub coordonarea dedicată a profesorului Bogdan Misiuc, echipa a avut o prestație excelentă, demonstrând determinare și talent.

     Cu sprijinul generos al Filialei UUR Suceava, participarea la acest eveniment sportiv a fost posibilă prin alocarea de fonduri pentru cazarea și masa celor 14 elevi și 2 profesori însoțitori, oferindu-le condiții optime pentru a se concentra pe competiție. De asemenea, primăria comunei Izvoarele Sucevei, prin primarul Mihail Mechno, a asigurat transportul tinerilor sportivi.

     La competiție s-au înscris 7 echipe valoroase, CS Sportmax 2007, Școala Gimnazială „Ion Aflorei”, FC Voluntari, ACS Predu, UTA Arad, Aurora 23 August, Student Sport Alba Iulia, iar echipa Școlii „Ion Aflorei” a fost într-o formă deosebită. În special, victoria obținută în meciul disputat cu UTA Arad, scorul fiind 2-1, a demonstrat potențialul și dăruirea sportivelor. Totodată, echipa a încheiat un alt meci cu scor egal, confruntându-se cu echipa Student Sport Alba Iulia.

    Profesorul Bogdan Misiuc a transmis un sincer mulțumesc Uniunii Ucrainenilor din România pentru sprijinul constant acordat activităților educaționale, culturale, religioase și sportive din Izvoarele Sucevei. Colaborarea de încredere cu UUR a fost extrem de valoroasă, iar echipa speră să continue acest parteneriat în viitor.

     Merită menționat că încheierea anului școlar a adus și o altă experiență deosebită pentru elevii de la Școala Gimnazială „Ion Aflorei”. Cu finanțarea Filialei UUR Suceava, coordonată de profesorul Crizantema Alexander, un grup de 15 elevi și cadre didactice însoțitoare au avut o excursie de neuitat, intitulată „La pas prin Iași”. Aceasta a reprezentat o oportunitate educativă și culturală deosebită pentru toți cei implicați.

    Performanța extraordinară a echipei de fotbal feminin și sprijinul primit din partea Uniunii Ucrainenilor din România și a Primăriei comunei Izvoarele Sucevei demonstrează cât de important este susținut sportul și dezvoltarea tinerilor talente din comunitate.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 360

,,Naș holos”, Nr. 360

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina; • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This