În județul Suceava au avut loc manifestări cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Elevii ucraineni din județul Suceava au avut ocazia să reflecteze asupra semnificației păcii, cu atât mai importantă în contextul conflictului militar din Ucraina, cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii, care este sărbătorită, în întreaga lume, din anul 1981, la inițiativa Adunării Generale a Națiunilor Unite, pe 21 septembrie.

Tinerii au omagiat pacea prin manifestări specifice, alături de dascălii lor, care i-au ghidat să înțeleagă sensul profund al cuvântului „pace” și au simțit câtă suferință și durere poate aduce lipsa acesteia. Profesorii au avut ca miză formarea elevilor drept mesageri ai bunei înțelegeri între oameni, indiferent de rasă, etnie sau religie.

Profesoara de limba ucraineană la Școala Gimnazială Paltinu, Constantina Bursuc, care este și consilier local UUR la Primăria comunei Vatra Moldoviței, a organizat diverse activități pentru toate categoriile de vârstă ale elevilor școlii, subliniind importanța păcii pe Pământ. Copiii din ciclul primar au creat desene cu simboluri ale păcii și au recitat poezii cu mesaje pacifiste, în timp ce elevii din ciclul gimnazial au vizionat la videoproiector filmulețe și au avut discuții pe această temă.

Profesoara de limba ucraineană la Școala Gimnazială Argel, Cerasela Ciornei, vicepreședinte al organizației locale UUR, a colaborat cu elevii săi pentru a crea postere și o expoziție de desene în holul școlii. În cadrul acestor activități, s-a subliniat că menținerea păcii nu presupune doar depunerea armelor, ci implicarea întregii societăți în crearea unei lumi fără discriminare, ură și violență, sub tema anului: „End racism. Build peace”.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 360

,,Naș holos”, Nr. 360

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina; • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This