Vizite de lucru în localitățile ucrainene din județul Maramureș

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Președintele Filialei Maramureș a Uniunii Ucrainenilor din România, profesorul Miroslav Petrețchi, a demarat, în perioada 6-17 februarie, o serie de vizite de lucru în localitățile ucrainene din județ, acțiuni care au marcat un moment esențial în proiectul de reorganizare și consolidare a comunității ucrainene.

Eforturile demarate de Miroslav Petrețchi, alături de Birourile organizațiilor locale ale UUR din Maramureș, vizează reconfigurarea evenimentelor Uniunii prin adaptarea lor la nevoile specifice ale membrilor comunității și implicarea activă a etnicilor ucraineni în viața comunitară maramureșeană.

În cadrul întâlnirilor, președintele UUR Maramureș, Miroslav Petrețchi, a insistat pe importanța îmbunătățirii colaborării cu administrațiile publice locale, întărind idea că o comunicare eficientă și parteneriatele solide sunt cheia rezolvării problemelor specifice comunității ucrainene. Acesta a subliniat că legăturile strânse cu autoritățile locale asigură sprijinul necesar în implementarea proiectelor și inițiativelor comune.

Un accent distinct a fost pus pe colaborarea cu unitățile de învățământ în care se predă limba și în limba ucraineană. Miroslav Petrețchi a evidențiat necesitatea consolidării parteneriatelor cu școlile și instituțiile educaționale pentru a promova și susține și mai bine învățământul în limba ucraineană, asigurând astfel perpetuarea și dezvoltarea identității culturale a comunității.

Întâlnirile cu Birourile organizațiilor locale au avut loc în localitățile Poienile de Sub Munte, Repedea, Bocicoiu Mare, Bistra, Valea Vișeului și Rona de Sus, urmând ca în perioada imediat următoare să aibă loc întâlniri și în celelalte localități, consolidând astfel legăturile dintre Uniune și membrii comunității ucrainene din Maramureș.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 360

,,Naș holos”, Nr. 360

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina; • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This