”Atelierul de Mărțișoare”, deschis la organizația locala UUR-Lunca la Tisa

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Nevoia de cunoaștere, socializare, interacțiune, distracție și învățare îi aduce, sâmbătă de sâmbătă, pe tinerii ucraineni din Lunca la Tisa în același loc: la sediul organizației locale a Uniunii Ucrainenilor din România.

Stimulați de dorința de a petrece timp împreună, tinerii s-au mobilizat și au transformat sediul organizației locale Lunca la Tisa a UUR într-un cadru prietenos și stimulativ, unde își dezvoltă împreună abilitățile sociale și intelectuale, într-o atmosferă vibrantă, îmbinând distracția cu învățarea.

În acest loc plin de energie, tinerii se antrenează în jocuri de societate, tenis de masă sau lecții de șah, activități recreative în cadrul cărora nu numai că se distrează, dar își și îmbunătățesc abilitățile cognitive și strategice. Timpul lor împreună este modalitatea ideală prin care promovează spiritul de echipă și solidaritatea între membrii comunității ucrainene.

O inițiativă admirabilă care a luat naștere în cadrul acestei comunități este și proiectul Atelierului de Mărțișoare. Ideea a fost gândită și implementată cu pasiune de către reprezentanta Uniunii Tineretului Ucrainean din localitate, Melisa Clemcovici. Cu un scop dublu, inițiativa reușește să ofere tinerilor posibilitatea de a-și exprima creativitatea și abilitățile artistice prin confecționarea mărțișoarelor tradiționale, dar, mai ales, încurajează gesturile de recunoștință și solidaritate în comunitate.

În cadrul Atelierului de Mărțișoare, aflat în derulare într-o atmosferă plină de entuziasm și cooperare, elevii ucraineni ai Școlii Gimnaziale Lunca la Tisa, cei de la Liceul Pedagogic „Taras Șevcenko” și alți tineri din comunitate participă activ la procesul de creație. Cu pricepere și dăruire, ei au învățat tehnici tradiționale de confecționare a mărțișoarelor și au pus în practică idei originale pentru a le aduce unicitate.

Tinerii abia așteaptă Ziua Mărțișorului, pe 1 martie, când micile lor creații, confecționate cu dragoste, vor fi oferite femeilor din localitate. Doamnele vor afla prin gestul tinerilor cât de prețuită le este contribuția activă în comunitate și cât de mult valorează pentru tinerii din Lunca la Tisa zâmbetele de mame, surori, profesoare.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 360

,,Naș holos”, Nr. 360

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina; • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This