Filiala Iași a Uniunii Ucrainenilor din România a sărbătorit, pe 10 martie, Ziua Internațională a Femeii cu un spectacol plin de sensibilitate în care au fost apreciate eforturile, devotamentul și contribuțiile remarcabile ale doamnelor. Gândurile și recunoștința au fost îndreptate către mame, soții, colege și toate femeile care aduc bucurie și motivație comunității ucrainene.
La această sărbătoare tradițională, Filiala UUR Iași și-a exprimat recunoștința față de femei prin organizarea unei acțiuni care a adunat invitați din partea organelor locale, organizațiilor și instituțiilor colaboratoare precum și un număr impresionant de reprezentanți ai refugiaților din Ucraina.
Programul variat a inclus o scenetă emoționantă prezentată de copiii de la Centrul Regional European de intervenție și asistență socială. Extrem de talentați, ei au transmis publicului un crâmpei din clipele prin care au trecut de la începutul invaziei Federației ruse, cu momentul de groază al începutului de război, pregătirea și plecarea din țară, dar cu un final fericit- reîntoarcerea pe meleagurile natale.
Reprezentanții refugiaților ucraineni au recitat poezii dedicate mamelor și au rememorat evenimentele tragice din Ucraina. În final, au dăruit tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente simboluri ale primăverii, subliniind astfel solidaritatea și sprijinul comunității.
Programul artistic a continuat cu un colaj de melodii dedicate femeii, interpretate la chitară de solista vocală Otilia Zaharov. Fiecare melodie a fost precedată de o prezentare emoționantă, creând o atmosferă captivantă și plină de sensibilitate.
Scriitorii ieșeni, oamenii de cultură și reprezentanții refugiaților ucraineni au completat programul prin recitarea unor poezii și epigrame din creația proprie, contribuind la diversitatea și bogăția evenimentului.
La finalul acțiunii, președintele filialei, Daniel Serdenciuc, a oferit tuturor reprezentantelor sexului frumos câte un trandafir, însoțit de urări specifice sărbătorii, în semn de apreciere pentru contribuțiile lor deosebite aduse comunității.