Lipsa apei curente in localitltile Crasna Vișeului și Valea Vișeului, jud. Maramureș

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Suntem în plină vară, marcată pregnant de  valuri de caniculă, iar localitățile Crasna Vişeului și Valea Vişeului din județul Maramureș nu au apă curentă potabilă, o problemă stringentă și inacceptabilă, pe care Nicolae-Miroslav Petrețchi i-a semnalat-o oficial ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea.

”Accesul la apă potabilă este fundamental pentru sănătatea și bunăstarea comunităților. În absența unei rețele publice de apă curentă, locuitorii din aceste localități sunt nevoiți să își aducă apa din bazine aflate pe dealurile din jur, o soluție de avarie insuficientă și nesigură, mai ales în perioadele de vară când sursele de apă se diminuează considerabil”, a subliniat domnul Petrețchi.

Reprezentantul ucrainenilor în Camera Deputaților susține că ”această situație afectează calitatea vieții și sănătatea locuitorilor și contribuie la depopularea mediului rural, limitând dezvoltarea economică și determinând migrarea către zonele urbane. Fără o infrastructură modernizată, care să asigure un acces constant la apă potabilă, aceste comunități rămân vulnerabile și izolate”.

Nicolae-Miroslav Petrețchi i-a solicitat ministrului să-i comunice măsurile pe care le va întreprinde pentru a rezolva această problemă critică, evidențiind necesitatea identificării și implementării ”unei soluții eficiente care să garanteze accesul la apă curentă pentru locuitorii din Crasna Vişeului și Valea Vişeului, asigurându-le astfel condiții de trai decente și sustenabile”.

Totodată, chiar dacă iarna pare departe, în textul întrebării pe care i-a adresat-o ministrului, deputatul i-a reamintit și problema accesului la o altă resursă de primă necesitate, lemnul pentru încălzirea locuințelor, o situație pe care consideră necesar să o readucă în discuție din timp.

Citiți în continuare…

Share This