Întâlnire cu un grup de tineri ucraineni, prezenți la Tabăra ”Ierusalim”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Zilele trecute Președintele UUR, deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi a avut o întâlnire plăcută și interesantă cu un grup de tineri ucraineni, prezenți la Tabăra Exploratorilor ”Ierusalim”, organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, la Crasna Vișeului.

”Am vorbit atât despre toleranță și înțelegere, cât și despre importanța credinței în viața fiecărei persoane, dar mai ales a tinerilor, care se confruntă cu numeroase provocări în era tehnologiei, ce aduce cu sine numeroase avantaje, dar și foarte multe pericole.

În cadrul discuției am susținut necesitatea păstrării limbii, culturii și valorilor naționale, precum şi importanța conservării și promovării tradițiilor noastre în societatea contemporană. Am amintit că Uniunea Ucrainenilor din România sprijină tinerii și le oferă posibilitatea de a participa activ la viața culturală și socială a comunității ucrainene, indiferent de religie sau confesiune.

UUR colaborează și susține toate cultele religioase din care fac parte etnicii ucraineni din România, iar în august va organiza, în stațiunea Jupiter, cea de-a IV-a ediție a Taberei destinate elevilor ucraineni cu performanțe școlare”, a scris Nicolae-Miroslav Petrețchi pe contul său de Facebook.

Citiți în continuare…

Share This