Mesajul Președintelui UUR cu ocazia Zilei Drapelului Național al Ucrainei

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România a transmis vineri, 23 august, un mesaj, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional al Ucrainei, în care arată că astăzi drapelul ucrainean este un simbol al rezistenței și luptei pentru valorile fundamentale ale civilizației europene.

Redăm integral mesajul transmis de Nicolae-Miroslav Petrețchi:

”Unul dintre cele mai importante simboluri ale Ucrainei, steagul albastru-galben, element definitoriu al identității și mândriei naționale, a apărut în timpul luptei pentru independență a poporului ucrainean, de-a lungul zbuciumatei sale istorii.

El este astăzi simbol al curajului şi al spiritului de sacrificiu al poporului ucrainean, al rezistenței și luptei pentru valorile fundamentale ale civilizației europene, ale democrației și statului de drept, în fața unui război brutal și ilegal, declanșat de Rusia lui Putin.

De peste 900 de zile,  drapelul ucrainean este arborat în întreaga lume, inclusiv în România, în semn de solidaritate cu lupta poporului ucrainean pentru suveranitate și integritate teritorială, pentru edificarea unei societăți libere și democratice. 

Cu ocazia Zilei Drapelului Național al Ucrainei gândurile mele se îndreaptă către toți cetățenii ucraineni, cărora le doresc pace, încredere, speranță şi un viitor prosper alături de marea familie europeană și euroatlantică!

La mulți ani, Ucraina!”

Citiți în continuare…

Share This