Președintele UUR a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ana Tinca

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi a avut o întrevedere cu doamna Ana Cristina Tinca, secretar de stat pentru afaceri strategice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

„Întâlnirea a fost o oportunitate importantă pentru Uniunea Ucrainenilor din România de a continua dialogul constructiv cu Ministerul de Externe, dialog esențial pentru realizarea obiectivelor noastre, stabilite atât prin Rezoluția celui de-al IX-lea Congres al UUR, cât și la Summit-ul Liderilor Congresului Mondial al Ucrainenilor, desfășurat la București”, a menționat Nicolae-Miroslav Petrețchi pe contul sau de Facebook.

”Am discutat despre prioritățile Uniunii, activitatea noastră și rolul important pe care îl jucăm în menținerea și dezvoltarea relațiilor cu Ucraina, Republica Moldova și comunitățile locale din aceste țări. Doamna secretar de stat a apreciat eforturile noastre, inclusiv colaborarea strânsă cu autoritățile din Ucraina și activitățile pe care le desfășurăm pentru susținerea comunității ucrainene din România”, a scris, de asemenea, președintele UUR.

El a subliniat că un alt subiect important a fost situația învățământului în limba ucraineană, unde UUR joacă un rol esențial la nivel național și internațional. ”Ne-am asigurat reciproc de susținerea totală în continuarea acestor demersuri și am subliniat importanța consultărilor constante cu Ministerul Afacerilor Externe pentru a asigura o relație solidă și eficientă cu partea ucraineană”, a mai scris Nicolae-Miroslav Petrețchi.

Președintele UUR a mulțumit doamnei secretar de stat Ana Cristina Tinca și domnului director general în cadrul MAE, Dan Iancu, participant la discuții, pentru deschiderea și colaborarea pe care le-au manifestat într-un moment marcat de provocări majore pentru Ucraina, ceea ce permite continuarea colaborării într-un mod eficient, în beneficiul comunității ucrainene.

”Am consolidat astăzi, în calitate de președinte și deputat al Uniunii Ucrainenilor din România, parteneriatul strategic cu Ministerul Afacerilor Externe al României printr-o întâlnire esențială pe care am avut-o cu noul secretar de stat pentru afaceri strategice, doamna Ana Cristina Tinca” – a conchis Nicolae-Miroslav Petrețchi.

Citiți în continuare…

Share This