Nicolae-Miroslav Petrețchi a participat la hramul bisericii greco-catolice din Coștiui

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

La invitația părintelui vicar Vasile Colopelnic, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi, a participat la hramul bisericii greco-catolice ucrainene „Adormirea Maicii Domnului” din Coștiui, județul Maramureș.

”Am acceptat cu multă bucurie invitația părintelui Vasile Colopelnic, vicarul Vicariatului Greco-Catolic Ucrainean din România, de a sărbători Hramul Bisericii Greco-Catolice Ucrainene „Adormirea Maicii Domnului” pe stil vechi, alături de enoriașii ucraineni din Coștiui.

Îmi face deosebită plăcere, sa revin, în fiecare an, în această comunitate minunată și să împărtășesc cu ucrainenii din localitate bucuria de a sărbători hramul acestui sfânt lăcaș de cult.

Comuniunea de credință creează o legătură specială între oameni, îi face mai puternici şi mai solidari, iar pentru noi a fost mereu o sursă de armonie, echilibru şi înțelepciune.

Sărbătorile ucrainene, pline de culoare şi bucurie, sunt parcă mai frumoase atunci când sunt înnobilate de puterea rugăciunii şi de credință. Le urez enoriașilor ucraineni din Coştiui, şi tuturor etnicilor ucraineni, să se bucure de pace, liniște şi sănătate, să-şi păstreze nealterate valorile autentice, transmise din generație în generație, şi credința în Dumnezeu!”, a scris Nicolae-Miroslav Petrețchi pe contul său de Facebook.

Citiți în continuare…

Share This