Formații ucrainene la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Intercultural Proetnica

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Sighișoara a fost, în perioada 28 august – 1 septembrie, locul desfășurării celei de-a XX-a ediții a Festivalului Intercultural Proetnica, un eveniment deosebit care reunește 20 de minorități naționale pentru a sărbători diversitatea culturală într-un cadru istoric unic.

Reprezentanții minorității ucrainene au urcat cu mândrie pe scena din Piața medievală a Cetății Sighișoara, ducând mai departe tradițiile și valorile culturale ale comunităților ucrainene din România. Ansamblurile „Nadiia” din Maramureș, „Primăvara” din Botoșani și „Sânziene Bănățene” din Timiș au încântat publicul cu cântece, dansuri și porturi tradiționale specifice zonelor din care provin.

La deschiderea evenimentului au fost prezente personalități de seamă: președintele Asociației Centrului Educațional Interetnic pentru Tineret, Volker Reiter, subsecretarul de stat al Departamentului pentru Relații Interetnice, Dincer Geafer, subsecretarul de stat pentru Relații Interetnice, Thomas Sindilariu, și subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Culturii, Irina Cajal- Marin. Aceștia au subliniat în discursurile lor importanța susținerii diversității și consolidării păcii sociale într-o societate democratică.

Uniunea Ucrainenilor din România continuă să participe cu entuziasm la acest festival, promovând cu bucurie cultura și tradițiile ucrainene.

Citiți în continuare…

Share This