Încă două transporturi de ajutoare umanitare au ajuns în Ucraina

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În cursul zilei de marți, încă două transporturi cu ajutoare umanitare, al patrulea și al cincilea, colectate de Uniunea Ucrainenilor din România, au trecut frontiera româno-ucraineană. Convoiul, format din 25 de camioane și autoutilitare, a transportat în Ucraina materiale de bază, de strictă necesitate, produse alimentare, apă, haine, produse de igienă, pilote, perne, saci de dormit, medicamente uzuale, produse de igienă, pamperși și mâncare pentru bebeluși, precum și alte obiecte de strictă necesitate.

Ajutoarele, predate părții ucrainene în punctele de trecere a frontierei Sighet-Slatina și Halmeu-Diakove, au ajuns deja în diverse localități din vestul Ucrainei, unde s-au refugiat zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului.

În același timp, membri ai UUR se află la punctele de frontieră, situate la granița cu Ucraina și acordă tot sprijinul, atât de necesar în aceste momente dificile. Aceștia pot fi recunoscuți după ecusoanele cu sigla UUR, vizibile pe haine. UUR le mulțumește tuturor agenților economici, ONG-urilor și persoanelor fizice care s-au implicat și au contribuit la succesul celor cinci transporturi cu donații pentru refugiații ucraineni de la frontiera româno-ucraineană și din vestul Ucrainei.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 360

,,Naș holos”, Nr. 360

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina; • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This