Pelerinaj spiritual la Međugorje, Bosnia și Herțegovina

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Cu sprijinul financiar al Uniunii Ucrainenilor din România, 44 de tineri și copii, alături de 10 însoțitori adulți, au participat la un pelerinaj spiritual la Međugorje, Bosnia și Herțegovina, organizat de parohia greco-catolică Poienile de Sub Munte. Acest pelerinaj, desfășurat între 25 și 31 august, a avut ca scop întărirea credinței și promovarea valorilor spirituale, fiind un moment de profundă semnificație pentru toți cei implicați.

Grupul a vizitat locații religioase emblematice, precum Biserica Sf. Iacob și Colina Podboro, locuri cu semnificație profundă în cultul Fecioarei Maria. Tinerii, îmbrăcați în straie tradiționale, au adus mai departe cu ei la Școala Mariei tradițiile și spiritualitatea comunității din Poienile de Sub Munte.

Un moment deosebit a fost urcarea pe dealul Podboro, unde participanții au parcurs traseul în rugăciune recitând Rozariul. În acest cadru solemn, grupul a așezat o coroniță din procesiune la statuia Fecioarei Maria și s-a rugat pentru pace, sănătate și binecuvântarea comunității lor.

Călătoria a fost posibilă grație sprijinului acordat de UUR, organizația locală Poienile de Sub Munte, care a asigurat transportul și resursele necesare pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentului, care au permis tinerilor să trăiască o experiență spirituală de neuitat.

Uniunea Ucrainenilor din România sprijină în mod constant activitățile religioase și culturale ale tuturor confesiunilor, recunoscând importanța acestora în viața comunităților. Prin inițiativele de acest gen, UUR continuă să fie un partener dedicat în promovarea valorilor și tradițiilor comunității ucrainene.

Citiți în continuare…

Share This