Artista emerită a poporului ucrainean, Irina Steț, în vizită la Timișoara

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

”Muzica-un limbaj universal”, care îmbrățișează inimile și împacă sufletele, a fost imboldul inspirațional pentru întâlnirea care a avut loc, la finele lunii aprilie, între prof. univ. dr. Irina Steț de la Facultatea de Muzică din Cernăuți și studenții Facultății de Muzică și Teatru, din cadrul Universității de Vest, Timișoara.

         Evenimentul comun, organizat de către Filiala Timiș a UUR, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și instituția universitară, a atras un public distins, fiind prezenți decanul facultății gazdă, prof. univ. dr. Violeta Zonte, președintele UUR Timiș, Gheorghe Hleba, inspectorul general adjunct prof. dr. Cosmin Hogea, președinta Organizației de Femei UUR Timiș, Mihaela Bumbuc, inspectorul de limbă ucraineană Maria Szabo Condrei și o delegație din Ucraina, din care a făcut parte maiorul în rezervă Dumitru Cernișov.

       După prezentări și discursuri emoționante despre războiul de la graniță, artista emerită a poporului ucrainean, Irina Steț, a interpretat, în fața auditoriului de specialitate, o selecție de melodii din repertoriul propriu și le-a vorbit studenților despre situația grea prin care trece țara ei natală.

        În aceeași formulă, delegația din Cernăuți și reprezentanții comitetului UUR Timiș s-au deplasat la Colegiul Național ,,Ion Vidu” din Timișoara, unde au fost întâmpinați cu entuziasm de elevii secției de canto și câțiva tineri talentați din Ucraina, înscriși la cursurile acestei instituții de învățământ preuniversitar. Primirea a fost făcută de către directorul adjunct, prof. dr. Daniel Zah și dascălii de specialitate.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This