Călătorie de suflet la mai multe mănăstiri, pentru ucrainenii din Negostina

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Organizația locală Negostina a Uniunii Ucrainenilor din România, la inițiativa președintelui Niculina Clapon, a organizat, în perioada 12-13 octombrie, o călătorie de documentare religioasă pentru 50 de credincioși ucraineni din localitate, pentru care excursia a fost și un prilej de regăsire sufletească. Pelerinajul a reprezentat, totodată,  o modalitate de întărire a credinței, de reconectare spirituală și prilej de rugăciune, meditație și reflecție pentru participanți.

Pentru comunitatea ucraineană din Negostina, vizitele la mănăstiri au avut și un profund rol cultural, întărind legătura cu tradițiile religioase și spirituale.

Călătorii au făcut prima oprire la  mănăstirea Recea, cunoscută pentru atmosfera sa liniștită și pentru viața monahală riguroasă. Aici, pelerinii s-au putut cufunda în rugăciune și meditație, regăsind liniștea sufletească pe care și-o doreau.

Mănăstirea Remeți, situată într-un cadru natural pitoresc, a oferit un alt prilej deosebit pentru rugăciune. Pelerinii s-au îndreptat apoi către Mănăstirea Prislop, un loc de mare însemnătate religioasă, iar credincioșii s-au putut reculege la mormântul părintelui Arsenie Boca, denumit și ”Sfântul Ardealului”. Aici au avut ocazia să participe la liturghia care a avut loc la Peștera Sfântului Ioan de la Prislop, prilej de rugăciune profundă și binecuvântare.

Un alt loc de pace și de întărire a credinței, aflat pe itinerariul spiritual al călătoriei, a fost și Mănăstirea Dumbrava, cunoscută pentru activitatea socială și filantropică. La Mănăstirea Necula, credincioșii s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pentru sănătate, pace și ajutor divin.

Scopul acestui pelerinaj a fost documentarea religioasă, prin aprofundarea cunoștințelor despre istoria și importanța fiecărui loc sfânt, și rugăciunea pentru regăsirea liniștii interioare și a armoniei spirituale lăuntrice. Credincioșii au avut ocazia de a se ruga, de a medita asupra propriei vieți și de a se reconecta cu divinul, într-un mediu sacru.

Prin sprijinirea acestei inițiative, Uniunea Ucrainenilor din România a oferit participanților un dar de suflet. Această călătorie a întărit legăturile spirituale, de credință și sprijin reciproc în interiorul comunității, prin împărtășirea unei experiențe comune. Participanții s-au întors acasă cu energie spirituală reînnoită, ceea ce le dă și mai multă putere, pentru a face față provocărilor vieții cotidiene.

Citiți în continuare…

Share This