Comemorarea scriitorului și poetului de etnie ucraineană Ștefan Tcaciuc

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene
În perioada 25-26 iulie 2021, la Iași s-a desfășurat acțiunea ,,Comemorarea scriitorului și poetului de etnie ucraineană Ștefan Tcaciuc”.
În prima zi, 25.07.2021, la sediul filialei Iași a UUR, a fost organizată o expoziție cu cărțile scrise de poetul, prozatorul, traducătorul și publicistul Ștefan Tcaciuc, păstrate în biblioteca filialei, precum și cărți scrise de alți autori de naționalitate ucraineană din România despre Tcaciuc. De asemenea, membrii filialei au prezentat aspecte din viața și activitatea scriitorului, a fostului deputat și președinte UUR, ȘtefanTcaciuc.
 
A doua zi, 26.07.2021, evenimentul a continuat cu un program artistic. În deschidere, dl Victor Hrihorciuc, președintele filialei, a prezentat un crochiu biografic al scriitorului. Spectacolul a fost susținut de ansamblul ,,Veselka”, acesta fiind urmat de un buchet de melodii interpretate de către prof. Otilia Zaharov de la Colegiul National de Artă ,,Octav Băncilă” din Iași și de Teodor Chirileanu, membru simpatizant al filialei.
 
Din partea Primăriei municipiului Iași, a participat Moshe Groper, consilierul primarului pentru relația cu comunitățile naționale din oraș, care a transmis un cuvânt de felicitatre din partea edilului urbei, dl Mihai Chirica.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 359

,,Naș holos”, Nr. 359

În această ediție, puteți citi:  • Sărbătorirea centenarului Taras Șevcenko în Bucovina; • Prometeu al Pământului de...

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

În această ediție, puteți citi: • Uniunea Ucrainenilor din România își deschide oficial campania electorală; • Din...

Share This