Concerte de colinde ucrainene organizate de Filiala UUR-București

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În perioada 5-7 ianuarie 2023, Comitetul Filialei București a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat două concerte de colinde ucrainene. Primul  concert, găzduit  de  Sala Traian din București, pe 5 ianuarie, a fost prezentat de copiii refugiaților ucraineni, care au învățat și câteva colinde în limba română.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația ANAIS, cu care Filiala București a UUR a încheiat un protocol de colaborare. Cei 63 de copii prezenți la eveniment împreună cu părinți sau însoțitori, în total 107 persoane, au primit cadouri atât din partea Asociației ANAIS, cât și din partea Filialei București a UUR.

Al doilea concert a avut loc pe 7 ianuarie, tot în Sala Traian, pe a cărei scenă  au evoluat: Ansamblul Artistic al Filialei Tulcea a UUR „Iasna Zorea” din Murighiol,  Ansamblul Filialei București UUR „Edelveis”,  Corul de copii refugiați de la Școala Gimnazială Româno-Finlandeză, grupul artistic „Familia Mazur” din Odesa (Ucraina), actorul Vasile Toma și cantautorii Dan Mihail Vasilescu și Traian Chiricuța.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 359

,,Naș holos”, Nr. 359

În această ediție, puteți citi:  • Sărbătorirea centenarului Taras Șevcenko în Bucovina; • Prometeu al Pământului de...

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

În această ediție, puteți citi: • Uniunea Ucrainenilor din România își deschide oficial campania electorală; • Din...

Share This