Delegație a Uniunii Ucrainenilor din România în vizită la Yamnytsia

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

O delegație a Uniunii Ucrainenilor din România a participat, în zilele de 20 și 21 ianuarie, la evenimentul „O, bucură-te Pământule, Fiul lui Dumnezeu s-a născut!”, la invitația Consiliului Local Yamnytsia din Ucraina. Scopul deplasării a fost consolidarea și îmbunătățirea parteneriatului strategic dintre UUR și Consiliul Local Yamnytsia și stabilirea unui nou parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială Yamnytsia.

Delegația UUR a fost formată din prim-vicepreședintele Vasile Pasenciuc și vicepreședintele Ioan Recalo și a cuprins mai multe vizite la obiective de interes din regiune, participând, de asemenea, la concertul dedicat Sărbătorilor de iarnă.

În discursurile lor, reprezentanții Uniunii Ucrainenilor din România au exprimat dorința de a continua colaborarea și de a o îmbunătăți, reafirmând poziția fermă a Uniunii referitoare la agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Vasile Pasenciuc și Ioan Recalo au confirmat angajamentul și solidaritatea UUR în sprijinirea Ucrainei și a refugiaților ucraineni din România.

De asemenea, reprezentanții UUR au transmis cele mai calde și sincere urări de bine, sănătate și liniște sufletească cu ocazia începerii noului an pe stil vechi și au exprimat speranța pentru o victorie rapidă a poporului ucrainean, oferind câteva cadouri simbolice reprezentanților administrației publice din Yamnytsia.

Pe durata întregii vizite, s-au remarcat respectul, încrederea și recunoștința comunității și a reprezentanților acesteia față de Uniunea Ucrainenilor din România și au fost aduse mulțumiri directe președintelui UUR, deputatului Nicolae-Miroslav Petrețchi, precum și președintelui Filialei Maramureș a UUR, Miroslav Petrețchi, pentru întreaga lor implicare.

Citiți în continuare…

Share This