Discuții aprofudate despre problemele ucrainenilor din Dobrogea

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Campania „Cunoaște! Susține! Rezolvă!”, pe care o desfășoară la nivel național, a ajuns în Dobrogea, la sediul Filialei Tulcea a Uniunii Ucrainenilor din România.

Pentru a identifica și soluționa problemele cu care se confruntă comunitatea ucraineană din zona Dobrogei, Președintele UUR, Nicolae-Miroslav Petrețchi s-a întâlnit, pe 20 martie, cu Comitetul filialei, președinții Birourilor organizațiilor locale și cu membrii acesteia.

La fel ca în toate celelalte județe, Nicolae-Miroslav Petrețchi și-a arătat disponibilitatea și susținerea pentru găsirea unor soluții cât mai potrivite pentru a îmbunătăți viața oamenilor din toate localitățile județului Tulcea în care trăiesc compact etnicii ucraineni. Președintele UUR a apreciat creșterea continuă a activității filialei județene, atât prin intermediul activității Uniunii Ucrainenilor din România, cât și prin contribuția activității sale ca parlamentar.

”Unul dintre obiectivele mele fundamentale a fost acela de a mă asigura că preocupările și nevoile comunității a sunt abordate în mod concret, iar Uniunea Ucrainenilor din România își menține angajamentul ferm față de acestea. Reorganizarea planului de evenimente pentru anul curent a fost una dintre preocupările importante ale agendei mele, prin adaptarea acestuia la nevoile și dorințele etnicilor ucraineni din Dobrogea. Am subliniat importanța unei colaborări îmbunătățite cu administrația publică locală, pentru promovarea proiectelor benefice comunității și am reiterat sprijinul nostru ferm pentru învățământul în limba ucraineană”, a declarat Nicolae-Miroslav Petrețchi.

Un alt punct foarte important în contextul anului electoral, a fost participarea în bune condiții la alegerile locale din 2024. Au fost analizate strategii pentru asigurarea unei reprezentări adecvate a intereselor ucrainenilor din Dobrogea în cadrul administrațiilor locale și au fost discutate modalitățile de implicare activă a membrilor comunității în procesul electoral.

Președintele UUR a subliniat importanța promovării unei participări informate și responsabile la vot, care să reflecte diversitatea și nevoile comunității ucrainene în cadrul peisajului politic local, stabilind direcțiile potrivite ale Uniunii Ucrainenilor din România și ale reprezentanților săi în acest sens.

O dezbatere constructivă a vizat activitatea Filialei Tulcea a UUR, parteneriatele și proiectele acesteia, și viitoarele activități planificate. La discuții au fost prezenți prim-vicepreședintele UUR, Bogdan Moisei, președintele Filialei Tulcea a UUR, Lucica Gherman și consilierul superior al UUR, Costel Ilie.

Citiți în continuare…

Share This