Festivalul-Concurs Național „Tinere Talente Ucrainene din România”, ediția a V-A

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Comisia pentru probleme de  cultură a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat a V-a ediție a Festivalului Concurs-Național „Tinere Talente Ucrainene din România”. La concurs au participat 192 de elevi din județele Suceava și Maramureș, precum și din municipiul București.

Competiția a avut trei secțiuni: Literatură, Muzică și Artă plastică. Fiecare secțiune a fost împărțită în 4 grupe de vârstă. Elevii au primit diplome și premii în bani: Premiul I – 500 de lei; Premiul II – 400 de lei; Premiul III – 300 de lei; Premiul Mențiune – 200 de lei; Premiul pentru participare – 100 de lei.

Premierea a avut loc în perioada 7-10 octombrie 2021, în școlile din care fac parte elevii premianți.

Județul Suceava: Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, Școala Gimnazială „Petru Mușat” și Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” din Siret, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți și Școlile Gimnaziale din localitățile Călinești Enache, Botoșenița, Șerbăuți, Bălcăuți, Negostina și Paltinu. La premiere au participat: președintele Filialei UUR Suceava, Ilie Sauciuc, directorii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice.

Județul Maramureș: Școlile Gimnaziale din localitățile Rona de Sus și Remeți și Liceul Ucrainean „Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației. La premiere au participat președintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, președintele Filialei UUR Maramureș, Miroslav Petrețchi, prim-vicepreședinte UUR, Vasile Pasenciuc, directorii instituțiilor de învățământ și cadre didactice. La premierea din localitatea Remeți au participat și primarul comunei, Ivan Claudiu Brânzanic, viceprimarul comunei, Adalbert Roman, și părintele Vladimir Clem.

Obiectivele principale ale festivalului-concurs sunt păstrarea, promovarea și dezvoltarea culturii ucrainene din România, identificarea tinerelor talente, stabilirea unor contacte creative între participanți, schimbul de experiență, precum și crearea condițiilor pentru susținerea și dezvoltarea creativității copiilor și tinerilor.

Felicitări tuturor participanților la competiție, pe care îi așteptăm la următoarea ediție!

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 365

,,Naș holos”, Nr. 365

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (V); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This